Woensdag is in Vlaanderen de Week van de Fair Trade gestart. Deze week zal dit ook in Herentals niet onopgemerkt voorbijgaan.

Herentals is al een fair trade-gemeente.

In meer dan 30 horecazaken (winkels, café's, bakkers ...), scholen en andere sociale organisaties zullen vanaf vandaag de fairtradeaffiches de nodige aandacht trekken en info verschaffen. Al deze handelszaken of organisaties hebben, met de fairtradebeginselen in het achterhoofd, een verklaring ondertekend en nemen belangenloos en enthousiast deel.

Daarnaast staan er nog infostandjes over fair trade in 3 locaties alwaar veel mensen passeren en die ruim toegankelijk zijn qua openingsuren: het administatief centrum, de dienst toerisme en het dorpshuis in Noorderwijk. De nodige info of doorverwijzingen zal hier ter beschikking staan voor geïnteresseerden.  Bij gelegenheid kunnen er op deze locaties ook eens enkele 'proevertjes' van fairetradeproducten worden aangeboden.


De fairtradewedstrijd : zoek  de fairtradetruck, leg vast en win
Deze competitie is een ludieke manier om de fairtradeboodschap te verspreiden.  Op deze manier komt de boodschap ook terecht op vele lokaties in Herentals.

De herkenbare fairtradetruck zal tussen 5 en 15 oktober op verschillende plaatsen in Herentals te vinden zijn. Wie de truck 3x vindt en er een foto van neemt, deze foto's bezorgt aan de stad (http://www.herentals.be/fair-trade-truck), is minimaal zeker van een leuke attentie uit het productengamma van de wereldwinkel.

Uit de deelnemers wordt ten slotte een gelukkige getrokken die een waardebon van de wereldwinkel krijgt.